De Distillerie de Biercée inspireert zich op haar 70 jaar ervaring in het distilleren van kruiden, planten en vruchten om de eerste Belgische, fruitige bitter te ontwikkelen: Biercée Bitter! Deze drank haalt zijn bitterheid uit de zorgvuldige distillatie van Gentiaan, Pomerans en Engelwortel. Aangevuld met geroosterde cacaobonen en specifiek gebrande koffie. Zijn fruitigheid krijgt hij door een uitgekiende combinatie van citrus en verse rode vruchten. Zo creëerden de meester-distilleerders een compleet natuurlijke en harmonieuze bitter, perfect in balans.

Liefde voor Bitter

Belgen zijn overduidelijk verslingerd aan bittere smaken. Getuige daarvan “Zijn” voorliefde voor hoppige bieren, “Haar” chocolademanie en “Onze” collectieve witloofgekte. En dan hebben we het nog niet gehad over onze passie voor koffie en Gin & Tonic! Een duidelijke culinaire voorkeur voor bitter dus, maar toch hebben Belgische producenten tot op heden geen sterke traditie met het vervaardigen van “Bitter” -het kruidige drankje op basis van planten en vruchten- dat traditioneel als aperitief wordt geschonken. Maar daar komt nu verandering in…

Excentriek Chic

De fles van Biercée Bitter fles is zo ontworpen dat de drank in al zijn eenvoud helemaal tot zijn recht komt. Door het design puur en eenvoudig te houden springt de helder rode kleur nog meer in het oog! De subtiele decoratie is een knipoog naar de Belgische Art Deco geschiedenis, terwijl het ‘o zo typische surrealisme terug te vinden is in de figuren op de binnenkant van de fles. Of was het nu de achterkant? De antropomorfe personages worden geleidelijk aan onthuld als de bitter wordt geschonken. Wie of wat ben jij vandaag? Een wolf in maatpak of een elegante hinde?

 • Biercee Bitter O'Clock

  Biercée Bitter serveren als klassiek aperitief –met soda of sinaasappelsap- ligt voor de hand. Voor een trendy toets, serveer je deze bitter met een premium tonic. Met een alcohol percentage van 20 % past Biercée Bitter ook zonder probleem in uw zomerse drankjes. Probeer maar eens in combinatie met citroenlimonade of in de bekende SPRITZ-cocktail. Ook retro -maar hippe- cocktails zoals de NEGRONI, LE BOULEVARDIER en de AMERICANO krijgen weer extra glans met deze 100% Belgische bitter als basis.

  Download onze recepten

 • Americano

  40ml Biercée Bitter
  40ml Rode Vermout
  Sodawater

  Vul een Tumbler glas met ijs en voeg de Biercée Bitter en vermout toe. Roer even om en vul aan met sodawater naar believen. Een goede scheut kan al wonderen doen! De schil van een citroen die je even uitknijpt boven het glas maakt deze klassieker helemaal af.

 • Biercée Bitter Citron

  50ml Biercée Bitter
  150ml Citroenlimonade

  Deze variant op de Spaanse klassieker “Tinto de Verano” vervangt de traditionele wijn door Biercée Bitter en zorgt op die manier voor de nodige kick. Meng in een stevig glas de Biercée Bitter en de citroenlimonade met een handvol ijsblokken. Roer even krachtig om en kleedt de cocktail aan met een citroenschijfje.

 • Biercée Bitter & Tonic

  50ml Biercée Bitter
  Premium Tonic naar keuze.

  Neem een groot wijnglas en vul het voor de helft met ijsblokken. Voeg de Biercée Bitter toe en vul aan met Premium Tonic volgens smaak. (1 deel Bitter op 2 delen tonic is een prima basisverhouding) Roer even om en garneer met een schijfje citroen.

 • Biercée Bitter au vin blanc

  60ml Biercée Bitter
  15ml Triple Sec
  100ml Droge Witte wijn.

  Meng de Bitter en Triple Sec in een wijnglas halfvol ijs. Voeg daar de witte wijn bij en roer even om. Serveer met 2 partjes sinaasappel.

 • Le Boulevardier

  30ml Biercée Bitter
  45ml Maker’s Mark Bourbon
  30ml Rode Vermout

  Meng alles samen gedurende 15 seconden in een mengglas met ijs. Giet daarna de cocktail door een zeefje in een voorgekoeld glas en garneer met een citroenzeste.

 • Garibaldi. (a.k.a.:
  “Bitter à l’orange”)

  60ml Biercée Bitter
  100ml Vers Sinaasappelsap

  Dé klassieker onder de bittere aperitieven, maar verrassend hedendaags. Meng in een Collins glas (of breed longdrinkglas) met ijs de Biercée Bitter en het sinaasappelsap. Roer goed om en serveer met een sinaasappel partje.

 • Biercée Negroni

  30ml Biercée Bitter
  30ml Biercée Less is More GiN
  30ml Rode Vermout

  Meng alles in een mengglas gevuld met ijsblokken. Roer gedurende 15 seconden goed om. Serveer in een laag “Tumbler-” of “Old Fashioned Glas” met verse ijsblokken. En garneer met een sinaasappelzeste.

 • Sbagliato (Italiaans voor
  «Ik heb me vergist »)

  30ml Biercée Bitter
  30ml Rode Vermout
  Prosecco

  Deze neoklassieker werd bij toeval gecreëerd toen een barman een fles Prosecco nam in plaats van gin, toen hij een Negroni wilde maken. Een zeer geslaagde vergissing ! Meng de gelijke delen Biercée Bitter en Rode Vermout in een tumblerglas met ijs en vul aan met de prosecco. Even mengen en serveren met een sinaasappelzeste.

 • Biercée Spritz

  40 ml Biercée Bitter
  15 ml Vlierbloesemsiroop
  ± 90 ml Sprankelende wijn (bvb: Prosecco)
  Sodawater en 1 schijf sinaasappel

  Snij een dikke schijf sinaasappel door en plet deze op de bodem van het glas. Voeg de Biercée Bitter en de vlierbloesemsiroop toe. Vul het glas aan met ijsblokken en een scheut sodawater. (stevig sprankelend spuitwater is hiervoor perfect.) Werk af met de mousserende wijn - een ideale verhouding is 3 delen sprankelende wijn op 2 delen Bitter - en roer om. Garneren kan met wat seizoensfruit zoals sinaasappel, framboos en munt.